Orkest

Harmonie Les Amis Réunis is opgericht op 15 februari 1894 met als doel ” het beoefenen van de toon- en toneelkunst”
Na 1919 heeft de vereniging de overstap gemaakt naar de blaasmuziek om, in de toenmalige gemeente Nieuwstadt, de festiviteiten en kerkelijke plechtigheden muzikaal op te luisteren. In 1963 behaalde de harmonie het Limburgs kampioenschap in de eerste afdeling en een promotie naar de ere-afdeling werd in 1992 bereikt.

Dirigent dhr. Patrick Spelthaen.

Het orkest repeteert elke dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur in het gemeenschapshuis te Nieuwstadt (tegenover de kerk) en staat vanaf 1 september 2021 onder leiding van dirigent Dhr. Patrick Spelthaen.

Solo trompettist bij de Douane Harmonie Nederland. Speelt als freelance trompettist bij diverse orkesten in ons land.

Op het gebied van de kamermuziek is hij actief bij ensemble Southern Brass en het familie Spelthaen Ensemble.

Amusements muziek speelt hij graag bij diverse bezettingen. Uiteraard ook bij zijn Böhmische bezetting “ Blech Mich…? “.

Patrick geeft regelmatig Koper workshops bij diverse groepen. Zijn specialisatie is het Embouchure. Zonder toeters en bellen je embouchure analyseren en nog belangrijker… opbouwen.

Passie voor muziek staat bij Patrick hoog in het vaandel.
Met name het overbrengen van emoties spreekt hem zeer aan.
Door middel van zijn brede werkveld komt Patrick dan ook ruimschoots aan zijn trekken. Denk aan klassieke muziek, Symfonie orkest, Harmonie, Fanfare, Brassband, Koperensemble alsook Böhmische en Mährische blaasmuziek.
Als Trompettist, Docent en Dirigent beweegt Patrick zich door het muzikale landschap met zeer veel plezier.

Onze Privacy policy vindt u op deze website onder het tabje:
privacy policy lar.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.