Drumband

De drumband van de harmonie Les Amis Reunis uit Nieuwstadt werd opgericht in 1954. In de jaren 1994 en 1995 werd met succes deelgenomen aan een bondsconcours met als respectievelijk resultaat het Limburgs Kampioenschap en het Nederlands Kampioenschap. In de jaren daarna was er een kleine dip in de drumband, met als gevolg een dalend ledenaantal en zo ook een dalend niveau.

In 2009 ging de drumband de uitdaging aan om weer eens na 13 jaar deel te nemen aan een bondsconcours van de Limburgse Bond van Tambourkorpsen. De drumband kwam uit in de introductie divisie en werd beoordeeld in de 3e divisie (nu 4e divisie). Zij behaalde met 86.25 pnt. Een 1e prijs met promotie naar de 2e divisie (nu 3e divisie) en werd tevens Limburgs Kampioen.

Het laatste succes van de drumband dateert van 22 november 2015. Toen werd er, in de 4e divisie, deelgenomen aan het bondsconcours van de L.B.T. in de Hanenhof in Geleen. Resultaat was 86,08 punten. Een 1e prijs met promotie naar de 3e divisie.

De drumband repeteert elke woensdag avond in het Gemeenschapshuis van 20.00 tot 21.30u. Ze staat onder leiding van instructeur dhr. Patrick Schmeits.

Tambour-maître is Dhr. Rick Cosemans.

Contact personen voor de drumband  zijn Dhr. Pim Verbraak en Dhr Mark Hermans. Loop eens binnen tijdens de repetitie.

Onze Privacy policy vindt u op deze website onder het tabje:
privacy policy lar.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.