Opleidingen

Opleidingen

Om een instrument te kunnen bespelen is muziekles noodzakelijk. Muzieklessen vormen de basis voor de muzikale ontwikkeling. Door goed onderwijs kan iedereen alle soorten muziek spelen, van modern tot klassiek, individueel of in groepsverband. Bovendien schept samen muziek maken een band en stimuleert het de creativiteit. Wist u verder dat muziek maken ook de sociale vaardigheden verbetert, de ontwikkeling van de intelligentie bevordert, slim maakt, het brein scherpt houdt en de concentratieproblemen vermindert? En last but not least is muziek maken natuurlijk vooral HEEL LEUK, voor jong en oud!

 

De harmonie start ieder jaar in januari met de vooropleiding voor blaasinstrumenten en slagwerk, het zogeheten IVM (Instrumentaal Voorbereidend Muziekonderwijs). Deze opleiding word verzorgd in samenwerking met de stichting Myouthic. De opleiding duurt 1 jaar. In deze cursus worden de kinderen op een speelse manier de basisbeginselen van muziek maken bijgebracht. Hierbij zal de blokfluit als muziekinstrument centraal staan. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden groepjes van 4 à 5 kinderen gemaakt. Vanaf groep 4 is het mogelijk om met de cursus te starten.

Na deze opleiding vervolgt de leerling met een cursus op een blaasinstrument of slagwerk, die word verzorgd door Myouthic. Na één jaar les komt de leerling in de leerlingenharmonie terecht, waar hij of zij leert samenspelen in orkestvorm. Uiteindelijk komt de leerling in de “grote harmonie” of de drumband terecht.

Heb je al eerder blokfluitles gehad, neem dan even contact op met Leo Koersvelt om te overleggen hoe je best kunt instromen in de opleiding.

Uiteraard is de opleiding niet alleen voor de kinderen weggelegd. Ook voor ouderen is het mogelijk om een muziekopleiding te volgen. Er worden speciale cursussen voor volwassenen gegeven.

De muzieklessen worden in principe in het gemeenschapshuis te Nieuwstadt gegeven.

Heb jij zin om op een leuke manier muziek te leren en te maken? Neem dan contact op met Leo Koersvelt:
Leo Koersvelt
Halfeweg 11
6118 DC Nieuwstadt

Leo.koersvelt@home.nl
Tel 046.4856955
 
De opleidingscommissie:
Leo Koersvelt
Henk Bakkes
Luc van Kuyk
Pim Verbraak
John Rokx

 

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.